Beskrivelse
Fra 750.000 kasser ordinær vin … Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store aktører på Californiens marked for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da unge Pete & Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. De ville hellere fremstille verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet plantet af oldefar Edoardo Seghesio.
…til 30.000 kasser ekstraordinær vin Familiens marker ligger i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og mange af vinstokkene er de oprindelige, som oldefaren havde plantet helt tilbage i 1890’erne! Pete & Ted lod den årlige produktion styrtdykke til 30.000 kasser, men til gengæld er kvaliteten nu sublim. Seghesio regnes i dag for at være USA’s bedste Zinfandel-producent.
Zinfandel – arbejdshest og superstjerne? Zinfandel-druen er i stand til at levere hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver at man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden begrænser udbyttet til et minimum.
Top Zinfandel fra et af Californiens bedste terroirs Seghesio familien har anvendt Zinfandel druer fra Sonomas Dry Creek Valley siden år 1900 af den simple grund, at dette er et af de bedste steder i verden at dyrke Zinfandel. Seghesio familiens egen Chen Vineyard ligger netop i Dry Creek Valley, og familien sourcer yderligere en smule druer fra en anden parcel i området, plantet i 1942.Takket være grøn høst i august er hektarudbyttet holdt nede på latterligt lave 1,5 tons pr. acre. Gæringen forgår i små åbne gæringskar, der tillader pigeage, hvor drueskallerne med håndkraft stødes ned i den gærende most, for optimal ekstrahering af farve og aroma. Den efterfølgende fadlagring varede 14 måneder. Resultatet er en topklasse Zinfandel, der rammer den perfekte balance mellem den ekstremt rige og bløde bærfrugt, der smyger sig på ganen med et lille strejf af hvid peber, og munder ud i en stor, koncentreret, mineralsk og silkeblød finish.