Betal med MobilePay

Santadi Carignano del Sulcis Riserva ''Rocca Rubia'' 2020, Sardinien

Cantina di Santadi er et sardinsk kooperativ, der blev stiftet i 1960. Vinbruget er beliggende i den syd-vestlige del af Sardinien, i hjertet af Sulcis-distriktet. Der er i dag ca. 300 kooperatister og de ca. 500 ha jord, der er grundlaget for produktionen, er spredt ud over 9 forskellige kommuner i det sydvestlige hjørne af Sardinien: Giba, Masainas, Nuxis, Perdaxius, Piscinas, Santadi, Sant’Anna Arresi, Tratalias og Villaperuccio. Denne del af Sardinien byder på nogle af de smukkeste kyststrækninger på øen og et meget varieret og fascinerende landskab. På strækningen fra Cagliari til byen Santadi finder man endvidere de røde bjerge, der har givet navn til den røde Rocca Rubia i porteføljen. Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitet og man har derfor vedtaget et maksimalt høstudbytte på 40 hl/ha og lavere for de bedste vine. Der satses næsten udelukkende på lokale druer, fortrinsvis Carignano, Cannonau (Grenache) og Monica til de røde, og Vermentino, Nuragus og Nasco til de hvide. Det er med denne strategi lykkedes ledelsen og ønologen Davide Pera, i samarbejde med den legendariske, men nu afdøde (2016) konsulterende ønolog Giacomo Tachis – manden bag vine som Tignanello, Sassicaia og Solaia – at bringe Santadi helt i front blandt de sardiske producenter. Samtidig har man fastholdt et meget stærkt forhold mellem pris og kvalitet for alle vinene, der er rene, balancerede og velstrukturerede.

Rocca Rubia fremstilles af 100% Carignano, der også kendes fra Priorato eller det sydlige Frankrig, hvor den eksempelvis anvendes som blandingsdrue i Languedoc-Roussillon og det sydlige Rhône. Druen klarer sig fremragende i Sulcis-distriktet i Cagliari, hvor den kan stå alene og give både gode og fremragende vine af dybde, karakter og struktur. Carignano til Rocca Rubia dyrkes traditionelt, på fritstående, buskede upodede gamle planter, franco di piede, dvs på fri fod, modsat piede rupestris, dvs podet på amerikansk fod eller rodstok, vitis rupestris. Dette er muligt fordi jorden her er så sandfyldt, at det beskytter mod angreb fra vinlus. Planterne yder en karakterfuld vin af høj klasse og individualitet, der vidner om Sulcis’ kvaliteter som dyrkningshabitat for Carignano. Rocca Rubia har gennem tiden været en af vore mest populære vine.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Alkoholprocent

Indhold

Vintype

209,00 kr.

10 på lager

Beskrivelse

Cantina di Santadi er et sardinsk kooperativ, der blev stiftet i 1960. Vinbruget er beliggende i den syd-vestlige del af Sardinien, i hjertet af Sulcis-distriktet. Der er i dag ca. 300 kooperatister og de ca. 500 ha jord, der er grundlaget for produktionen, er spredt ud over 9 forskellige kommuner i det sydvestlige hjørne af Sardinien: Giba, Masainas, Nuxis, Perdaxius, Piscinas, Santadi, Sant’Anna Arresi, Tratalias og Villaperuccio. Denne del af Sardinien byder på nogle af de smukkeste kyststrækninger på øen og et meget varieret og fascinerende landskab. På strækningen fra Cagliari til byen Santadi finder man endvidere de røde bjerge, der har givet navn til den røde Rocca Rubia i porteføljen. Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitet og man har derfor vedtaget et maksimalt høstudbytte på 40 hl/ha og lavere for de bedste vine. Der satses næsten udelukkende på lokale druer, fortrinsvis Carignano, Cannonau (Grenache) og Monica til de røde, og Vermentino, Nuragus og Nasco til de hvide. Det er med denne strategi lykkedes ledelsen og ønologen Davide Pera, i samarbejde med den legendariske, men nu afdøde (2016) konsulterende ønolog Giacomo Tachis – manden bag vine som Tignanello, Sassicaia og Solaia – at bringe Santadi helt i front blandt de sardiske producenter. Samtidig har man fastholdt et meget stærkt forhold mellem pris og kvalitet for alle vinene, der er rene, balancerede og velstrukturerede.

Rocca Rubia fremstilles af 100% Carignano, der også kendes fra Priorato eller det sydlige Frankrig, hvor den eksempelvis anvendes som blandingsdrue i Languedoc-Roussillon og det sydlige Rhône. Druen klarer sig fremragende i Sulcis-distriktet i Cagliari, hvor den kan stå alene og give både gode og fremragende vine af dybde, karakter og struktur. Carignano til Rocca Rubia dyrkes traditionelt, på fritstående, buskede upodede gamle planter, franco di piede, dvs på fri fod, modsat piede rupestris, dvs podet på amerikansk fod eller rodstok, vitis rupestris. Dette er muligt fordi jorden her er så sandfyldt, at det beskytter mod angreb fra vinlus. Planterne yder en karakterfuld vin af høj klasse og individualitet, der vidner om Sulcis’ kvaliteter som dyrkningshabitat for Carignano. Rocca Rubia har gennem tiden været en af vore mest populære vine.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Alkoholprocent

Indhold

Vintype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.