Beskrivelse
Luis XIV’s absolutte topvin, og et af de bedste og mest særegne udtryk af Fondillon i verden. Fra vinproducenter i byerne Canyada og Beneixama, særligt udmærket for at producere Fondillon af ypperste kvalitet, og hvis døre har været lukket for omverden siden 60’erne.
Fondillón er en mytisk vin lavet af monastrell druer, der er blevet efterladt på vinstokken for at overmodne. Den højere naturlige alkohol beskytter den oxidative stil gennem meget lang lagring på fade, hvilket resulterer i en vin, der er granatfarvet og herligt sød med komplekse smage af hasselnødder, kanel og tørrede figner kmbineret med cremede ristede noter af hundrede år gamle egetræsfade. Lang og ren finish.
På flaskens bag-etikette indikeres navnet på fadet, hvorfra vinen kommer, flaskens nummerering og året for flaskning.
Vinen produceres fra de glemte fade i historiske kældre. En genopdaget skat. For Luis XIV er det særligt den udprægede balance, der findes i disse gamle vine. Syre, sødme og dyb, dyb, næsten endeløs kompleksitet, alt sammen pakket ind i over hundrede år gammel eg.
Aftapningen af 2021: 323 flasker, fadets navn: Luna, lagring: +50 år
99 Point i Peñin Guide.: “Very deep mahogany color and orange tile rim with greenish flashes, with a high layer and high density. It smells like noble furniture, enveloped by a delicious aroma of coffee, nuts, dates, black tea. In the mouth, it has a sweet entrance balanced by a very high acidity. Its aromas are long, almost eternal and very intense. It tastes like old mahogany, a very old barrel and past time.”