Beskrivelse
Røde Gæs mousserende Rosévin
Røde Gæs fra Hideaway Vingård på Fejø, er et smagfuldt og kompetent bud på en italiensk kvalitets lambrusco.
Kraftig, let krydret og med en flot dybrød farve.
God som aperitif og til italienske retter.
Servering
Røde Gæs Rosévin er en super god ledsager til charcuteri, røget skinke, faste og let fede oste, samt pastaretter og kraftige salater med f.eks. rucola.
Markarbejdet
Røde druer kan være lidt udfordrende at dyrke i Danmark og modner relativt sent.
På Hideaway Vingård kender de udfordringerne og sørger derfor for, at passe vinstokkene optimalt.
Vinstokke her er derfor stærke planter med få drueklaser pr. stok, og med rigeligt luft rundt om klaserne.
Dermed sikres, at de kan arbejde med modne, sunde og søde druer, når der skal høstes i oktober og november.
Frilandsgæs er med til at holde græsset i vingården kort, og tilfører vigtige mikroorganismer til vingården.
Vinen dyrkes økologisk ved hverken at kunstgøde, vande eller bruge pesticider. Halm lægges ud imellem rækkerne for at opbygge jordens indhold af organisk materiale.
Høst
Håndhøster på det optimale høsttidspunkt, hvor druerne er søde og aromaen i top. Der arbejdes selektivt for at opnå den bedste kvalitet og største smag i vinen.
Metodik & Flaskning
Rødvinsdruerne til Røde Gæs Rosévinen, presses straks de er høstet. Forinden bliver klaserne let knust og stilkene fjernet for at undgå for mange tanniner.
Efter presning er mosten gæret på ståltank sammen med den importerede most af fuldmodne tyske Pinot Noir druer.
Under gæringen smager vi på mosten hver dag, for at sikre at den gærer perfekt. Vinen gærer helt ud, inden den klares og sendes til flaskning i Tyskland.
Der laves kun et lille parti af Røde Gæs Rosévinen, derfor flaskes den i Tyskland. Den sparsomme mængde berettiger ganske enkelt ikke til en investering i et Co2 flaskeanlæg.
Værdier for Røde Gæs Rosévin
Alkoholindhold: 12,5 % vol.
Syre: 7,5 g/L
PH: 3,1
Total svovl: 107 mg/L
Restsukker: 16,8 g/L