Beskrivelse
Fra statsdomæne til topmoderne Gut Hermannsberg Der ligger årelange traditioner bag vinene fra Gut Hermannsberg. Den preussiske stat etablerede vinhuset i 1902, og de første Riesling-vinstokke blevplantet i 1903 på stejle skråninger, som indgår på enhver liste over de bedste dyrkningssteder for Riesling i Tyskland: Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei. Vinhuset blev drevet offentligt indtil 1998. I 2010 trådte nye, private kræfter til og investerede massivt i at få vinmarker og –kælder up to date.
I samme ombæring blev navnet ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt efter monopolmarken Hermannsberg. Domænet råder over 30 hektar vinmarker i
Schlossböckelheim, Niederhausen, Traisen og Altenbamberg, som ligger i den mellemste del af Nahe. Alle vinmarker er klassificeret ”Grosse Lage”; tyskernes
svar på Grand Cru.
Stor vin bliver født i vinmarken Fokus for vinmager Karsten Peter er at få udtrykt den unikke karakter af hver enkelt vinmark i vinen. Vin er natur, og stor vin bliver født i selve vinmarken med respekt for og i samklang med naturen. Gut Hermannsberg fremstiller egen kompost og arbejder omhyggeligt med at trimme og beskære vinstokkene.
I vinkælderen lægges sidste hånd på værket. Hver parcel behandles separat, så ethvert individuelt potentiale kommer frem. Man afstår også fra at klare vinene og
bevarer dermed vinens autentiske udtryk.
7 Terroirs
Denne Estate Riesling er fra druer fra Gut Hermannsbergs 7 VDP Grosse Lage.
Der er tale om “Grand Cru” markerne Kupfergrube, Hermannsberg, Steinberg, Rotenberg, Bastei, Felsenberg og Klamm. I generationer har eksperter talt om
den unikke, mineralske smag, Riesling fra Gut Hermannsbergs stejle, stenholdige skråninger har. Her får du essensen af mineralitet med duft og smag
af røget flint, saftig grapefrugt og en knivskarp syre, som løfter vinen til nye højder.