Vinen har en god balance, friskhed og kompleksitet. I duften besidder vinen aromaer af tropiske frugter som ananas, papaya og passionsfrugt, samt noter af nødder. Friskheden og frugten skiller sig ud og lagring på de franske egetræsfad tilføjer behagelig kompleksitet. I smagen udviser vinen frisk syre, stor fylde og en vedvarende eftersmag i munden.
Vinen lagres på rustfrie ståltanke og på franske egetræsfade. Efterfølgende lagres vinen i 6 måneder, ligeledes på tanke og egetræsfade. Vi anbefaler at nyde denne vin til skaldyr, fisk, pasta, grøntsager og risotto.
Om Huset:
Cousiño-Macul blev grundlagt af Matias Cousiño i 1856 og kunne dermed fejre deres 150 års jubilæum i 2006. Vinhuset der er blandt Chile’s bedste, er beliggende i Maipo Valley for foden af Andesbjergene. Hver generation af Cousiño-familien har drevet vinhuset på sin måde, men altid i grundlæggerens ånd. I dag varetages den daglige ledelse af Arturo Cousiño, samt hans to brødre, og det er fair nok at sige, at Cousiño-familien er med til at sætte standarden for international vinfremstilling.
Samtlige vinstokke er hentet fra de klassiske europæiske vinregioner tilbage i anden halvdel af 1800-tallet, og er helt unikke ved, at være blandt de eneste tilbageværende i hele verden, der stammer fra før vinlusen hærgede i 1870’erne. Cabernet Sauvignon blev hentet i Margaux og Pauillac.
I 1927 begyndte Arturo Cousiño (bedstefaderen til de tre brødre), at gemme udvalgte Cabernet Sauvignon-vine i sin kælder. Disse udsøgte vine blev serveret for gæster og venner, og det blev startskuddet på Antiguas Reservas-traditionen.
Alle Cousiño-Macul’s vine fremstilles udelukkende af druer, som stammer fra deres to ejendomme: Macul Estate og Buin Estate. Macul Estaten er beliggende i den sydøstlige del af Santiago og Buin Estaten er beliggende i den sydlige del af Maipo Valley nær byen Buin. Buin har et helt særligt mikroklima, som er medvirkende til, at frembringe nogle af Chiles allerbedste vine.