Beskrivelse
Château Brown er en historisk ejendom i Pessac-Léognan med en lang historie bag sig. Slottet er opkaldt efter John Lewis Brown, som overtog ejendommen (og Cantenac Brown) i slutningen af 1800-tallet. Efter dette har slottet været igennem en del op- og nedture, hvorfor Château Brown absolut ikke hører til blandt Bordeaux’ mest kendte slotte. En anden grund hertil er uden tvivl også, at slottet i midten af 1900-tallet var i så elendig forfatning, at man helt stoppede med at producere vin.
I 2004 skete der dog noget. Christophe Mau købte Château Brown og fik ansat Stephane Derenoncourt som vinkonsulent, hvilket hurtigt gav domænet et enormt kvalitetsløft. I 2011 var Brown at finde på Wine Spectators årlige top 100 liste, hvor der i øvrigt kun var to vine fra Bordeaux. Året efter vandt man et trofæ på The International Wine Challenge og modtog desuden en Decanter World Wine Award for den hvide Graves.
Der laves vin efter særdeles bæredygtige principper, hvor man fra og med årgang 2016 er blevet tildelt en HVE-certificeringen. (High Environmetal Certification).
Brown Blanc kommer fra 5 ha vinmarker med ca. 20 år gamle vinstokke på en grusholdig jordbund med underliggende ler og kalksten. Al høst og den nænsomme sortering sker med håndkraft, hvorefter man benytter sig af koldmaceration på stål. Den alkoholiske fermentering sker på fade, hvor af 50% er nye. Den efterfølgende lagring på fransk eg i 8 måneder.