Beskrivelse
Vittorio Capovilla er nok en af de dygtigste destillatører i Italien og måske i verden. Sjældent har vi mødt en sådan kompromisløshed i stræben efter de perfekte destillater. De fleste vil nok mene, at det ikke kan betale sig at lave en produktion af et destillat ud af 100 liter. Det har de nok ret i, men det gør Capovilla alligevel. Beliggende i Rosà (Veneto) laver Vittorio og hans datter Olivia således nogle af de allerbedste frugtdestillater, druedestillater og grappe.
Capovillas stil er en tør og frugtig stil. Umiddelbart er de ikke søde, men flere af destillaterne har så mange sødlige aromaer (f.eks. destillaterne på (Moscato), at man forledes til at tro, at de er søde. Det lykkedes at lave meget præcise destillater med en slående renhed. I sin stræben efter at fange de flygtige dufte ved destillationen, har han selv opfundet og taget patent på et apparat, som skulle kunne opfange disse.