Betal med MobilePay

Auntsfield Chardonnay Single Vineyard 2020, Marlborough, New Zealand

I duften besidder vinen intense og komplekse aromaer af fersken, mandarinskal, brioche og crème brûlée. I smagen har den modne og intense frugtaromaer af fersken og tørret abrikos, som komplimenteres af flint, mineralitet og subtil eg, der giver antydninger af ristet hasselnødder. Det er en vin med cremet struktur, underliggende mineralitet, samt fantastisk og vedvarende finish

Auntsfield er Marlboroughs første vingård. Den blev første gang etableret som vingård i 1873 af David Herd, der faktisk producerede vin her i over 50 år før man omlagde produktionen på jorden til fåreavl. Da Linda & Graeme Cowley købte gården var der ikke en eneste vindrue på markerne og det var først da de begyndte at grave lidt i gårdens historie, at de opdagede at gården faktisk var Marlboroughs allerførste vingård. Gemt væk i en af de utallige græsbakker på gårdens jorde finder vi da også den første vinkælder, bygget i 1873. Den er bygget i træ og overdækket med jord, hvilket sikrer en konstant kølig temperatur, gulvet er ligeledes den bare jord.

Auntsfields vinmarker er beliggende i dalene i den sydlige del af Marlborough. Her er jordbunden ideel til vinplanter. De forskelligartede jordlag er opstået gennem tusindvis af år – først som følge af gletschere, siden har flodvand udvasket jorden og det er i dag en udtørret flodseng, som danner grobund for husets vinmarker. Auntsfields vine har gennem årene opnået et ry som nogle af de absolut bedste vine fra distriktet – hvilket den point-regn, som er faldet over huset vine, er et klart bevis på.

Ægteparret Cowleys sønner er allerede kørt i stilling og arbejder i dag begge på vingården. Luc som winemaker og Ben som ansvarlig for vinmarkerne og det er naturligvis dem, som skal føre huset videre når deres forældre vælger at trække sig tilbage.

Hos Auntsfield høstes der ved håndkraft. Druemosten gæres og lagres i små egetræsfade lavet af franske eg. Under lagringen bliver aromaerne fra egetræet integreret forsigtigt med frugten, hvilket bibringer vinen fylde og kompleksitet.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Alkoholprocent

Indhold

Vintype

195,00 kr.

4 på lager

Beskrivelse

I duften besidder vinen intense og komplekse aromaer af fersken, mandarinskal, brioche og crème brûlée. I smagen har den modne og intense frugtaromaer af fersken og tørret abrikos, som komplimenteres af flint, mineralitet og subtil eg, der giver antydninger af ristet hasselnødder. Det er en vin med cremet struktur, underliggende mineralitet, samt fantastisk og vedvarende finish

Auntsfield er Marlboroughs første vingård. Den blev første gang etableret som vingård i 1873 af David Herd, der faktisk producerede vin her i over 50 år før man omlagde produktionen på jorden til fåreavl. Da Linda & Graeme Cowley købte gården var der ikke en eneste vindrue på markerne og det var først da de begyndte at grave lidt i gårdens historie, at de opdagede at gården faktisk var Marlboroughs allerførste vingård. Gemt væk i en af de utallige græsbakker på gårdens jorde finder vi da også den første vinkælder, bygget i 1873. Den er bygget i træ og overdækket med jord, hvilket sikrer en konstant kølig temperatur, gulvet er ligeledes den bare jord.

Auntsfields vinmarker er beliggende i dalene i den sydlige del af Marlborough. Her er jordbunden ideel til vinplanter. De forskelligartede jordlag er opstået gennem tusindvis af år – først som følge af gletschere, siden har flodvand udvasket jorden og det er i dag en udtørret flodseng, som danner grobund for husets vinmarker. Auntsfields vine har gennem årene opnået et ry som nogle af de absolut bedste vine fra distriktet – hvilket den point-regn, som er faldet over huset vine, er et klart bevis på.

Ægteparret Cowleys sønner er allerede kørt i stilling og arbejder i dag begge på vingården. Luc som winemaker og Ben som ansvarlig for vinmarkerne og det er naturligvis dem, som skal føre huset videre når deres forældre vælger at trække sig tilbage.

Hos Auntsfield høstes der ved håndkraft. Druemosten gæres og lagres i små egetræsfade lavet af franske eg. Under lagringen bliver aromaerne fra egetræet integreret forsigtigt med frugten, hvilket bibringer vinen fylde og kompleksitet.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Alkoholprocent

Indhold

Vintype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.