På påsketur til Champagne for at besøge tre af vores nye Champagne huse – Waris Hubert, Le Guédard og Allouchery-Bailly.
Efter et overnatnings pit-stop 30 min. syd for Hamborg (vi kørte først om eftermiddagen efter arbejde), med den traditionelle Schnitzel og halvkedelige bratkartoflen på menuen, stod den på motorvejskørsel gennem Tyskland. Derefter videre til Luxembourg med mulighed for at tanke billig benzin – for derpå at lande på vores hotel i Champagne lidt hen på eftermiddagen.
Efter en runde minigolf og et bad, stod den på Champagne og en dejlig middag på hotellets restaurant. Det blev vist til tre flasker fra små producenter – og så kaldte dynen for alvor 😊
Langfredag stod den for alvor på Champagne.
Vi startede tidlig formiddag hos Waris Hubert i Avize. Eksperter i Blanc de Blancs Champagne og et superfint sted. Gennemført pænt og ret moderne set-up. Vi smagte naturligvis hele linjen og man imponeres over renheden, den fine syre og uhyre præcise balance der er i samtlige vine.
Hele familien er involveret i produktionen og stoltheden over deres vine nærmest lyser ud af dem.
Efter en fin frokost – med Champagne – fortsatte vi til Sebastian Sanchez og Le Guédard. Umiddelbart et lidt mere ”rodet” sted, men Sebastian er en ”gør det selv mand”. Så vineriet ligner samtidigt et mindre værksted.
Men han er bare en super skøn fyr. Fuld af energi og glæde over hans Champagner, som i øvrigt er biologisk dyrkede. Smagning i gården og tur blandt tusindvis af flasker i kælderen. Her fik vi demonstreret remuage af en professionel – det gik tjept. I dag er der ikke mange der foretager remuage ved håndkraft. I stedet bruges fuldautomatiske computerstyrede gyropaletter……
Fra Le Guédard tog vi videre til Camille og Allouchery-Bailly. Camille har i ordets bedste betydning en ganske lille produktion. Ca. 20.000 fl. bliver det til om året. Lækre umiddelbare Champagner – der alle besidder en feminin og elegant karakter. Som Camille selv……
Camilles Champagner laves i samarbejde med det lokale Cooperativ og er alle Premier Cru Champagner.
Mætte af dagens gode oplevelser blev det til aftensmad på en lokal bistro – og derpå retur til hotellet.
Lørdag gik primært med hygge og sightseeing i Reims, hvor den stærkt imponerende katedral er et MUST.
Søndag afsted fra Champagne og mod Mosel. Nu var vi jo afsted – så uden den store omvej, kunne vi lige så godt besøge vores Mosel producent, Weingut Julius Treis.
Hver gang man er i Mosel, stiger respekten for det arbejde vinbønderne udfører på de, nogle gange, ekstremt stejle skråninger langs Mosel floden.
Vi fik set marker, smagt det meste af porteføljen og tog et kig i kældrene hos Treis. Her ligger der Riesling vine med årtier på bagen. Dels familiens egne vine og dels vine der bliver sat til salg. Men kun i stærkt begrænsede mængder.
Som altid et dejligt besøg og enormt hyggeligt – som det er mange steder i Mosel.
Eftermiddagen blev rundet af med et besøg i Bernkastel-Kues, for derefter at spise aftensmad på Hotel Reiler Hof. Dette kan varmt anbefales.
Derefter i kassen og nogenlunde tidligt op til en god solid tysk morgenmad – og så på motorvejen og hjem 😊
For lige at runde af, så kan det på det kraftigste anbefales at kigge efter de mindre producenter i Champagne. Både dernede og hjemme i butikkerne. Ikke sådan at forstå, at en stor producent ikke kan lave god vin, men den oplevelse man i mange tilfælde får hos den enkelte vinfamilie slår bare alt. Så kom afsted til Champagne eller din vinhandler og oplev det selv!
Skrevet af John Tybring