Betal med MobilePay

Francesco Versio Dogliani 2021, Piemonte, Italien

Francesco Versio blev født i 1985 og er hjemhørende i Neive di Barbaresco og fremstillede de første vine under eget navn i 2013 og han er en af Langas fremadstormende, unge producenter, med en mikroproduktion på ca. 11.000 flasker, der allerede er efterspurgt. Trods sin unge alder er han stærkt meriteret og har teoretisk og praktisk erfaring på højeste niveau. Han blev uddannet fra ønologskolen i Alba i 2005 og har efterfølgende taget en kandidatgrad i Vindyrkningens og ønologiens teknologi og videnskab på Universitetet i Torino. Blandt flere erfaringer kan det fremhæves, at han har arbejdet hos Bruno Giacosa i perioden fra 2009- 2016, både som assisterende vinmager og som hovedønolog. I 2015 modtog Francesco den tredje udgave af den såkaldte Giulio Gambelli award, som Italiens bedste unge ønolog under 35 år, en titel som en anden, meget stilskabende ønolog, hans gode ven Gian Luca Colombo havde vundet året tidligere. Francesco stoppede hos Giacosa for at koncentrere sig om sin egen produktion, med udgangspunkt i familiens besiddelser på to estimerede MGA’er i Neive. Der er tale om to sammenhængende plots på San Cristoforo og Currà med Nebbiolo da Barbaresco og Francesco har fortalt, at druerne fra San Cristoforo giver en fastere, mere mineralsk Barbaresco, mens druerne fra Currà, der kommer fra et varmere plot, giver en fyldigere vin og de kompletterer således hinanden på fremragende vis, og blandes til en Barbaresco. Efter en periode med gentilplantninger og serier af ødelæggende haglbyger skulle fremtiden byde på en Barbaresco i en nytraditionel stil, der også inkluderer druer fra MGA Starderi. De 3 vine herfra kommer i små mængder.

Francesco lavede sin første Dogliani i 2017. Dogliani DOCG blev etableret i 2005 og erstattede Dolcetto di Dogliani DOC, og zonen ligger umiddelbart syd for Barolo DOCG-zonen, i højere terræn og regnes som et af de bedste områder for Dolcetto, som her dyrkes på alle de mest favorable positioner. Franceso langtidsleasede i 2017 0,7 ha, med kalkrig, østvendt jord, der tillader ham at fremstille en alkohol-moderat, elegant Dogliani med syrefrisk, spændstig frugt, i et område der ellers er berømt for sine næsten blæksorte og alkoholrige, intense vine: Han ønsker i stedet at lave en yndefuld, saftig og let drikbar Dogliani.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Alkoholprocent

Indhold

Vintype

175,00 kr.

7 på lager

Beskrivelse

Francesco Versio blev født i 1985 og er hjemhørende i Neive di Barbaresco og fremstillede de første vine under eget navn i 2013 og han er en af Langas fremadstormende, unge producenter, med en mikroproduktion på ca. 11.000 flasker, der allerede er efterspurgt. Trods sin unge alder er han stærkt meriteret og har teoretisk og praktisk erfaring på højeste niveau. Han blev uddannet fra ønologskolen i Alba i 2005 og har efterfølgende taget en kandidatgrad i Vindyrkningens og ønologiens teknologi og videnskab på Universitetet i Torino. Blandt flere erfaringer kan det fremhæves, at han har arbejdet hos Bruno Giacosa i perioden fra 2009- 2016, både som assisterende vinmager og som hovedønolog. I 2015 modtog Francesco den tredje udgave af den såkaldte Giulio Gambelli award, som Italiens bedste unge ønolog under 35 år, en titel som en anden, meget stilskabende ønolog, hans gode ven Gian Luca Colombo havde vundet året tidligere. Francesco stoppede hos Giacosa for at koncentrere sig om sin egen produktion, med udgangspunkt i familiens besiddelser på to estimerede MGA’er i Neive. Der er tale om to sammenhængende plots på San Cristoforo og Currà med Nebbiolo da Barbaresco og Francesco har fortalt, at druerne fra San Cristoforo giver en fastere, mere mineralsk Barbaresco, mens druerne fra Currà, der kommer fra et varmere plot, giver en fyldigere vin og de kompletterer således hinanden på fremragende vis, og blandes til en Barbaresco. Efter en periode med gentilplantninger og serier af ødelæggende haglbyger skulle fremtiden byde på en Barbaresco i en nytraditionel stil, der også inkluderer druer fra MGA Starderi. De 3 vine herfra kommer i små mængder.

Francesco lavede sin første Dogliani i 2017. Dogliani DOCG blev etableret i 2005 og erstattede Dolcetto di Dogliani DOC, og zonen ligger umiddelbart syd for Barolo DOCG-zonen, i højere terræn og regnes som et af de bedste områder for Dolcetto, som her dyrkes på alle de mest favorable positioner. Franceso langtidsleasede i 2017 0,7 ha, med kalkrig, østvendt jord, der tillader ham at fremstille en alkohol-moderat, elegant Dogliani med syrefrisk, spændstig frugt, i et område der ellers er berømt for sine næsten blæksorte og alkoholrige, intense vine: Han ønsker i stedet at lave en yndefuld, saftig og let drikbar Dogliani.

Yderligere information

Land

Distrikt

Producent

Druetype

Alkoholprocent

Indhold

Vintype

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.