Beskrivelse
Castaing har snart 100 års jubilæum. Joseph Castaing startede nemilig virksomheden i 1925 og havde fra start fokus på foie gras, rilletter, confit og terriner. 25 år senere overtog barnebarnet, Jean Daniel, virksomheden. Han udvikler mange nye produkter, men altid med afsæt i bedstefaderens grundlæggende værdier: Excellence, autencitet, kvalitet, viden og håndværk.
Castaing arbejder sammen med små, ikke-industrialiserede lokale fjerkræproducenter, hvor dyrene bliver fodret med lokalt dyrket gmo-fri majs. Dyreholdet foregår udenfor, da det syd-vest franske klima er mildt og velegnet til fjerkræhold. Dyreholdet overholder Label Rouge certificeringen. Castaings produkter er i høj grad håndbårne for at sikre det bedste mulige slutprodukt.
Frankrig er den største producent af Foie Gras (FG). De tegner sig for 83% af verdensproduktionen. Cirka 95 % af FG-produkterne kommer fra ænder.
På grund af det kontroversielle i dyreholdet har man udarbejdet et frivilligt regelsæt, der fokuserer på såvel dyrevelfærd som kvalitet af produktet. Castaings FG-produkter er alle produceret efter reglerne i Label rouge.
Det er desværre langt de færreste franske producenter, der har valgt at følge Label rouge.
Bemærk at ovenstående alene er et forsøg på at nuancere FG dyreholdet og perspektivere det ift. øvrig produktion af kød.