Betal med MobilePay

Benromach Single Malt 10 Years, Speyside, Skotland

”Old school Speyside” er den bedste betegnelse man kan hæfte på Benromach 10 Year Old. På destilleriet, som genåbnede i 1998 efter nogle års dvale, har man besluttet af genskabe 1960´ernes typiske Speyside-whisky. Dette involverer blandt andet, at man anvender en anelse tørv i maltningsprocessen, som, tro mod tressernes tidsånd, giver en snert af røg i whiskyen. I lagringen benytter man en blanding af bourbon- og sherryfade. Afslutningsvist får Benromach 10 Year Old et års finish på oloroso-sherryfade.

Farve: Mørk gylden.
Duft: Fed sherry, nødder, gammel eg, chokolade og brændte fade.
Smagsnoter: Afrundede noter af malt, modne, røde bær, mild tørverøg og en dejlig eftersmag af let brændt karamel.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to

 

Om Producenten:

Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år.

Det var den uafhængige aftapper Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg, som kan smages i aftapninger som Contrasts: Peat Smoke.

Yderligere information

Land

Indhold

Alkoholprocent

Distrikt

Producent

Spiritus-type

Whisky

449,00 kr.

1 på lager

Beskrivelse

”Old school Speyside” er den bedste betegnelse man kan hæfte på Benromach 10 Year Old. På destilleriet, som genåbnede i 1998 efter nogle års dvale, har man besluttet af genskabe 1960´ernes typiske Speyside-whisky. Dette involverer blandt andet, at man anvender en anelse tørv i maltningsprocessen, som, tro mod tressernes tidsånd, giver en snert af røg i whiskyen. I lagringen benytter man en blanding af bourbon- og sherryfade. Afslutningsvist får Benromach 10 Year Old et års finish på oloroso-sherryfade.

Farve: Mørk gylden.
Duft: Fed sherry, nødder, gammel eg, chokolade og brændte fade.
Smagsnoter: Afrundede noter af malt, modne, røde bær, mild tørverøg og en dejlig eftersmag af let brændt karamel.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to

 

Om Producenten:

Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år.

Det var den uafhængige aftapper Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg, som kan smages i aftapninger som Contrasts: Peat Smoke.

Yderligere information

Land

Indhold

Alkoholprocent

Distrikt

Producent

Spiritus-type

Whisky

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shop

      Søg efter vin, spiritus, specialiteter og gaver

      Er du fyldt 18 år?

      Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.