Vine

I al ubeskedenhed, lægger vi på alt vores vin vægt på en eneste ting: at handle med vin, som vi gerne selv vil tage med hjem - enten for at drikke selv, eller servere for vores egne gæster

Autentisk og høj kvalitet

Som en mindre uafhængig butik, vælger vi selv al vores vin – det betyder, at vi ikke er en del af nogen kædedrift, hvor vi bliver påtvunget diverse ’vidundere’. Selvom det giver et større arbejde, inden vinen lander på vores hylder, ved selv at smage på forskellige vine og håndplukke vores leverandører, er det noget vi gerne gør.

 

Noget for enhver smag

I sagens natur vil alle måske ikke være enige i vores forskellige valg – og heldigvis for det. Én ting er dog sikkert: vi står inde for samtlige af vores vine og har gjort et grundigt arbejde i udvælgelsen.

Dét sagt, så bestræber vi os på altid at have et bredt og spændende sortiment, så vi har vine, der passer mange forskellige præferencer. Vi har både klassikere og også nye og anderledes vine.

 

Ved et besøg i vores butik i Århus kan du altid få kyndig vejledning, hvad enten du leder efter en god gave, en helt specifik flaske eller blot en god flaske vin.

 

 

 

Las Cuadras 2011


Denne vin er fra Costers del Segre lige ved siden af det fornemme Priorat-distrikt ved Barcelona i Spanien.
Vinen er fremstillet på Tempranillo (60%), Garnacha/Grenache (30%) og Syrah (10%).
Druerne til Las Cuadras høstes sort for sort ved optimal modenhed i september og oktober. For at trække maksimal aroma og farve ud af druerne, foretager vinmageren en kold maceration på drueskindet inden gæringen startes. Efter endt gæring lagres den unge vin 6 måneder på fade af den kostbare franske eg. Resultatet er en dybrød og super intens vin med lag på lag af moden frugt med fine noter af krydderurter.

Smagen er fyldig og balanceret med silkeblød tannin. Finishen er lang, intens med både friskhed og mineralitet. 
En spansk vin i topklasse, der virkelig viser sig frem!

Find mere information her.

Normalpris: Kr. 109,- pr. flaske


Tignanello 2012

- topklasse fra Antinori

Tenuta Tignanello - ikonisk topejendom i Chianti Classico.

Tignanello blev fremstillet første gang i 1971 og er i dag en meget eftertragtet vin verden over.
Vinen fremstilles på typisk af 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Lagringen varer mellem 16 og 18 måneder og finder sted på små fade af fransk og ungarsk eg.

Server vinen til de fineste retter med vildt, oksekød eller lam.


Pris:kr. 649,00 pr. fl.

 


Segura Viudas, Cava Brut Reserva

- Et enestående godt køb

Brut Reserva fremstilles af 50 % Macabeo, 15 % Xarel-lo og 35 % Parellada og lagres mellem to og tre år inden frigivelsen. I glasset en fremragende CAVA med en lys strågul farve og en raffineret og delikat duft.

Smagen er fyldig, tør og med masser af karakter og en fin blød mousse. Perfekt som aperitif, receptionsvin, som gennemgående vin til frokosten eller middagen. Server i høje slanke flûtes ved 7-8 grader.

Mere information kan findes her.


Pris:kr. 99,00 pr. fl.

 


Heartland Director's Cut Shiraz 2012

- South Australia


Director's Cut Shiraz er lavet på maksimalt modne druer fra Langhorne Creek og Limestone Coast i South Australia. Vinen er lagret 14 måneder på nye fade af fransk og amerikansk eg. Duften er en eksplosion af fedmefuld bærfrugt, mokka, vanille, kokos og mørk chokolade. Smagen er blød som fløjl, velkrydret og kolossal fyldig.

En fin moden tannin understøtter det hele og gør vinens helhedsindtryk afbalanceret og harmonisk. Et brag af en Shiraz!

Find mere information her.

Pris: Kr. 199,00 pr. fl.
2012 Finca Montepedroso

- Rueda, Spanien

Byen Rueda befinder sig ca. 35 kilometer sydvest for Valladolid og udgør centrum i vindistriktet Rueda. Verdejo er områdets bedste og vigtigste drue, og giver vine med en nærmest ufattelig aromatisk intensitet, og når de er bedst en fyldig, frisk og intens smag. Vinenes popularitet afspejles blandt andet af, at det tilplantede areal stort set er fordoblet siden 1997.


Med vinen fra Finca Montepedroso i glasset kommer duften da også nærmest væltende op af glasset med ufatteligt lækre aromaer og utrolig intensitet. Smagen er, og især for en Rueda vin, helt usædvanligt fyldig, rig og vidunderligt frisk. Vi har aldrig smagt bedre vin fra Rueda. Vinen fra Finca Montepedroso er i verdensklasse! Intet mindre.

Mere information kan findes her.

 

Pris: Kr. 100,00 pr. fl.

 


Stickleback Reserve 2012

- Et enestående godt køb

Stickleback Reserve er fremstillet med eneret for det danske marked. Målet er at skabe en vin, hvor samspillet mellem druerne Shiraz, Cabernet, Dolcetto og Lagrein går op i en højere enhed.

Vinen byder på en spektakulært frugtmættet bouquet med nuancer af solbær, kirsebær samt lækre noter af vanilje fra 14 måneders fadlagring.

Smagen er generøs og flot afrundet, og munder ud i en lang eftersmag af fed, solmoden bærfrugt.
Stickleback Reserve er velegnet til retter med oksekød, lam eller and. Dens blødhed og appetitvækkende frugt gør den meget velegnet til at blive nydt uden behovet for at skulle ledsages af et måltid.

Mere information kan findes her.
 

Pris: Kr. 99,- pr. fl.


 

Ique, Malbec 2013

- Mendoza, Argentina

Enrique Foster, manden bag vinhuset, laver udelukkende vine på Argentinas flagskibsdrue, malbec. Stokkenes alder er knap 80 år. 

Prøv at nyde den direkte fra køleskabet - en super oplevelse på terrassen, eller bare som velkomstvin. Masser af røde skovbær og lidt hindbær, boysenbær, rund og fyldig med god syre samt bløde tanniner. Elegant, frisk og frugtig vin fra start til slut.


Pris: kr. 99,00 pr. fl.


 


LA MINGA SAUVIGNON BLANC / CHARDONNAY 2012

- Central Valley, Chile

La Minga Sauvignon Blanc-Chardonnay byder
på en indtagende liflig duft af hyldeblomst med
et let strejf af citrus. Smagen er elegant
og frisk, og munder ud i en behagelig fyldig
eftersmag af moden frugt.

En appetitvækkende frisk vin med tilpas
frugt og fylde til at kunne matche en bred
vifte af retter med fisk, skaldyr eller grøntsager,
ligesom den også vil egne sig til at blive nydt
som et glas i "utide".

Læs mere her:
 

Pris: Kr. 59,00 pr. fl.


 


Otazu Chardonnay 2012


Senorio de Otazu's nordlige belligenhed dette er ideelle forhold for den franske hvidvinsdrue Chardonnay, som trives fortræffeligt i området. dette betyder at man opnår en rig duft, der er frisk og elegant med noter af fersken, ananas og citrus.
Smagen er fyldig, frisk og med en fin og appetitvækkende mineralitet. Spansk hvidvin på et uset højt niveau.

Mere information om vinen kan findes her, eller besøg producentens hjemmeside her.

Vi har også et NYHEDSBREV. Det sender vi dog ikke ud med duer, selvom vi gerne ville.